Over - Restaurant & Grand Café de Pekelinge Oostkapelle

 

Grand Café de Pekelinge staat op Camping de Pekelinge in Oostkapelle. De gasten van de camping kunnen hier heerlijk ontspannen in het restaurant of op het terras onder het genot van een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich lekker kunnen uitleven in het zwembad, indoor speeltuin of waterparadijs. In de zomer organiseert het grandcafé verschillende extra activiteiten voor de gast. Leuke goochel avonden, live muziek en verschillende themadagen zoals de Zeeuwse en Duitse dag.

Grand cafe Oostkapelle duurzaam in haar omgeving

Betrokken bij onze directe omgeving Met de collega ondernemers in het dorp via de Stichting Oostkapelle Actief organiseren we activiteiten voor de toerist die ons bezoekt, maar ook voor de plaatselijke bevolking. Verder sponsoren wij 2 verschillende voetbalteams, niet alleen voor de naamsbekendheid , maar ook om iets terug te doen richting onze voetballende medewerkers die lid zijn van een van deze verenigingen. Zowel Oostkapelle B1 als Serooskerke 3 lopen in het tenue van Grand Cafe de Pekelinge.

Gastheerschap voor lokale stichtingen en verenigingen (in Oostkapelle)

Daarnaast proberen wij goed gastheer te zijn voor lokale verenigingen. Zo bieden wij de ringrijdersvereniging aan om bij ons te vergaderen en heeft de organisatie van motorcross vereniging MC de Pekelinge haar feestavond bij ons gehouden. Eind 2012 zijn we gastheer geweest voor het jubileumfeest van de oranjevereniging. Tevens hebben we de dag ervoor alle basisschoolleerlingen uit Oostkapelle samen met de oranjevereniging en met de collega's van de camping een onvergetelijke middag bezorgd, waar natuurlijk de frites met snack niet mochten ontbreken. Regelmatig ontvangen we sportteams voor de afsluiting van hun seizoen.

Producten

De tendens in de horeca en overig bedrijfsleven is te werken met verse en eerlijke producten. De komende jaren zullen we bij de keuze voor een product zoveel mogelijk voor eerlijke producten gaan waar zo min mogelijk onnodige supplementen aan zijn toegevoegd en waar het productieproces ook nog eens op een eerlijke manier heeft plaatsgevonden. Zo zullen we kijken naar de keurmerken FSC, Fairtrade, Eko, en bewuste keuze(keurmerk voor gezonde voeding). Zo is het toiletpapier al van gerycled papier en zijn onze kassarollen voorzien van het keurmerk FSC, papier van verantwoorde herkomst. Tevens scheiden wij ons papierafval van het overige afval.